Новости 05 июня 2019

ШІ і бізнес на AI Cоnference 2019

ШІ і бізнес на AI Cоnference 2019
Получать самые актуальные новости и последние материалы Email-подписка

Вчора відбулася друга конференція штучного інтелекту в Києві AI Conference 2019. Захід проходив у компактному конфернц-холі «Оазис», що не завадило зібрати понад сотню гостей. 

Традиційно все розпочалося з реєстрації, яка тривала 50 хв. Після невеликого вступного слова без затримок почалися виступи спікерів. На відмінну від більшості конференцій час доповідей не перевищував 20 хв. Таким чином організатори змогли розробити насичену програму з 14 виступів і круглого столу. 

Відкривав подію Володимир Сав'як з компанії Hewlett Packard Enterprise. Він зробив невеликий дискурс у еволюцію ШІ, починаючи від першого разу, коли комп»ютер зміг обіграти людину у шашки, і закінчуючи прикладом, коли у 2017 році ШІ виграв у найсильніших гравців у покер. Володимир поділився прогнозами вчених щодо розвитку ШІ на майбутні сто років, де на останній стадії всі процеси будуть повністю переведені на керування ШІ.

Після виступу пан Володимир поділився з нами своїми припущеннями щодо розвитку ШІ в умовах українського середовища.

«В Україні ми застосовуватимемо ШІ, я би сказав, у сільському господарстві, особливо після того, як буде введено гарантований дохід для всього населення. Тоді 60%, а то і 80% сільських жителів перестане працювати, а тому не буде кому обробляти поля і це почнуть виконувати роботи, і врешті обробляти поля дешевше саме роботами».

Про те, як штучний інтелект впливатиме і вже впливає на робочі процеси і місця згадував і Дмитро Плешаков — співзасновник Captain Growth. Він виступав з доповіддю на тему «Як АІ допомагає оптимізувати рекламу у крос-канальному світі». Дмитро наполягав, що попри популярну думку ніби «роботи заберуть робочі місця» малокваліфікованих позицій, остерігатися «захвату» робочого простору слід і людям, які працюють в інтелектуальних сферах, на кшталт аналізу даних і маркетингу.

Свої слова він проілюстрував тим, як нововведення Facebook скорочують повноваження маркетологів, підпорядковуючи ряд функцій з управління рекламою у соцмережі, наприклад, розподіл бюджету, штучному інтелекту.

На цій хвилі у кінці свого виступу пан Плешаков порекомендував фахівцям маркетингу:

«Перше — це ні в якому разі не розраховувати лише на один рекламний канал, навіть якщо він на вас добре працює[…] Друге — навчатися на своїх даних…, і третє — це розвивати мислення…, коли ви довіряєте не тільки даним, але і гіпотезам, і припущенням»
(переклад з рос)

Генеральний директор DevRain Олександр Краковецький розповідав про проблеми і підходи реалізації ШІ у різних видах бізнесу.

Олександр запропонував аудиторії ряд запитань, на які необхідно відповісти перед тим, як імплементувати ШІ у свій бізнес, починаючи з базового «Чи є у вас проблема, яку ви хочете вирішити, і дані, якими можна оперувати ?» і закінчуючи «Чи готові ви використовувати готові системи чи бажаєте користуватися лише власними розробками?».

Окрім цього Олександр поділився власним досвідом, як їхня компанія допомогла обновити і структурувати систему даних для «ДонорUA» з допомогою інструментів ШІ.

Також Олександр зауважив, що поки в Україні відсутня детальна законодавча база щодо застосування і розробки ШІ, на відміну від західних держав, де все досить жорстко врегульовано.

«В України є цікавий шанс протягом декількох років збирати дані і експериментувати» — говорить Олександр. Це, на його думку, може сприяти вагомому розвитку сфери ШІ у державі.  

Організатори AI Conference 2019 поділяють сподівання пана Краковецького щодо розквіту галузі ШІ в Україні.

«Конференція — це наш посильний вклад в те, щоб ринок штучного інтелекту в Україні розвивався далі і далі. Тому що того, що є зараз для нас недостатньо. У нашій країні дуже багато мізків,  і завдяки таким івентам ми скеровуємо процес еволюції наших розробників, компаній штучного інтелекту у правильне русло, надихаємо їх розвиватись. Це сфера інноваційна, але вже є досить багато українських експертів, серед них, звичайно, багато таких, які працюють поза межами держави. Тут же ми зібрали, напевно, найкращих людей, які рухають ШІ вперед в Україні, які незважаючи на те, що вони є суперекспертами, залишаються тут і створюють щось нове, створюють ком'юніті, формують те, завдяки чому ми будемо набагато розвиненішими в майбутньому», — говорить організатор Іван Сухомлин.

Це була друга конференція, і попередньо з минулим роком Іван відмічає ріст зацікавленості аудиторія тематикою ШІ:

«Люди розуміють, що це вже не якісь витребеньки з фантастичних фільмів, а це дійсно працюючий інструмент, як і машинне навчання, обробка даних — це інструменти, які можна і потрібно застосовувати заради бізнесу, якщо ви хочете в майбутньому бути серед лідерів… Зараз це робиться здебільшого на ентузіазмі, але мине 1,5-2 роки і, я думаю, ми побачимо шалений зріст тих компаній, які зосереджують свій продукт навколо штучного інтелекту».

Іван сподівається, що у майбутньому AI Conference розвиватиметься як подія, можливо, навіть переросте у кількаденний захід формату виставки чи хакатону.

Татьяна Верещинская Автор Татьяна Верещинская журналист компании «ЮДЖЕС ГРУПП®»
Поделиться

Контактная информация

Rävala pst 8-ruum 810, 10143, Tallinn
Yudjes OÜ

Свяжитесь с нами

Мы вам ответим в течении 24 часов.